Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

δεν την παλευω σου λεω..


ψυχαναγκαστικη διασκεδαση.προτεινομενα μερη.στερεοτυπα "ειδωλα".
βαριεμαι..βαριεμαι την ανακατασκευη ειδησεων,τα εκνευριστικα πλατια χαμογελα της tv που απορεις αν κοιμηθηκαν με κρεμαστρα στο στομα(τα credits της συγκεκριμενης ατακας,στην σειρα φιλαρακια!..εγω δεν ειμαι παπακαλιατης..!).συνεχιζω με την επιστροφη της ρουλας κορομηλα,που δεν τολμαω να ανοιξω την καταραμενη συσκευη και να μην ακουσω για το εκπληκτικο αυτο γεγονος..κανει ωραιο κοντραστ παντως να βλεπεις τα ιδια ατομα που πριν λιγα χρονακια την ειχαν γραμμενη και αλλοι την εθαβαν τωρα να την αποθεωνουν..ευτυχως που τα botox αποτρεπουν το ενδεχομενο πικροχολης γκριματσας..και γενικοτερα,οποιασδηποτε γκριματσας!
παρ'ολα αυτα,το αστειο ειναι πως η τηλεοραση αντικατοπτριζει το επιπεδο που επικρατει..και αν τολμησεις να μην ανηκεις στην κοινη γνωμη,ειτε νευρωτικο σε βλεπω,ειτε περιθωριοποιημενο.
ποσο γαμω θα ηταν αν για αλλαγη δεν ανοιγαμε την κωλοτηλεοραση..αν ολοι αποφασιζαν να μην ξαναπληρωσουν ουτε μια δοση παραπανω για το δανειο τους.αν κοβαμε τους καταναλωτισμους ετσι ωστε να ξυπνησουμε λιγακι και να συνηδειτοποιει ο καθενας ποιοι στα αληθεια εχουν την δυναμη.
βαριεμαι τις νεκρες καταστασεις.τις νεκρες σχεσεις.την ρουτινα.θες να με σκοτωσεις?ε,τοτε κανε με να ρουτινιασω!δεν εχω χειροτερο..επιδιωκω ποιοτητα ζωης..και δεν αναφερομαι σε υλικα αγαθα..θελω ανθρωπους που να σε "εγκεφαλιζουν"..που να σε ανεβαζουν επιπεδα..
χαλιεμαι με τις δεδομενες καταστασεις και την δυναμη της συνηθειας.τον φοβο για ρισκο και αλλαγη.μηπως ειναι ωρα να αρχισουμε να αξιοποιουμε μεγαλυτερο ποσοστο του εγκεφαλου μας?διοτι μονο τα ποσοστα στο marketing φαινεται να εχουν σημασια πλεον μονο..

5 σχόλια:

  1. egw padws thn ekopsa! kai file, niwthw allos anthrwpos exw zwh kai aisthanomai pws de me koroideuoun oi parousiastries. sixainomai tis eidhseis pu kindinologoun akatapausta, diavazw efhmerida kai akouw radio. telika oloi mas tha gyrisoume stis palies kales meres, pu den yphrhe tv kai ksanthies me balkonia pu moirazoun atmosidera kai thleoraseis tft!
    xairomai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai poli kala kaneis girl!kai egw allous tropous epilegw na enimerwnomai,apla ksereis..einai stigmes pou tin anoigw san peirama..goustarw na psixologw k na filtrarw ta erethismata pou paizoun gyrw mas..
    eblepa prosfata ena dokimanter pou me liga logia elege pws gia na iparksei ousiastiki allagi ston planiti,stis meres pou perigrafeis wfeiloume na gyrisoume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ πάνω-κάτω, αλλά ας μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Η τηλεόραση, είναι και αυτό απλά ένα μέσο, όπως είναι το ίντερνετ, όπως είναι τα χρήματα και πολλά άλλα. Το θέμα είναι πώς επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το μέσο. Αν εσύ (όχι εσύ προσωπικά-καταλαβαίνεις πώς το λέω) κάθεσαι και λιώνεις με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη, είτε αυτή είναι τηλεόραση είτε υπολογιστής, τότε μην σιχτιριάζεις που έχεις κάνει το μυαλό σου λαπά. Το έχεις επιλέξει και το έχεις συντηρήσει. Μέτρον άριστον λέγανε οι αρχαίοι και δεν είναι τυχαίο. Μόνο που στις μέρες που ζούμε θα προσθέσω και την κρίση στο εν λόγω γνωμικό. Κριτική σκέψη και φιλτράρισμα. Δες το σαν το τσιγάρο. Είναι βλαβερό αλλά θα μπορούσε να ήταν 10 φορές χειρότερο αν δεν υπήρχε το φιλτράκι. Και για όσους δεν καπνίζουν, δείτε το σαν τον γαλλικό καφέ. Αν δεν βάλεις φίλτρο στην μηχανή, τότε όλοι οι κόκκοι θα περάσουν στον καφέ και δεν το θέλουμε αυτό, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. simfwnw agapimeni loukritia!den einai to meso pou mou ftaiei allwste..!eksou k i paratirisi pws to xeirotero einai pws auto pou antikatoprtizei i tv einai to epipedo pou epikratei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dear miss,καλώς σε βρίσκω!
    Άν όλοι σκέφτονταν σαν τους άνωθεν..τότε ούτε η τηλεόραση θα μας ενοχλούσε,ούτε τα ανεγκέφαλα "όργια" που εμφανίζονται στο χαζοκούτι..
    Μερικές φορές αναρωτιέμαι εφόσον υπάρχουν άνθρωποι με επίπεδο γιατί κρύβονται..
    Γιατί δεν κάνουν και αυτοί κάτι να δείξουν στους άλλους οτι πέρα από τα ξεμυαλισμένα κοριτσάκια ανερχόμενα εξώφυλλα του maxim και απεγνωσμένα αγόρια υποψήφια βορρά των 40φεύγα κυριών της tv θηλυκών και αρσενικών...
    Γιατί τελικά είναι ελάχιστοι οι πραγματικοί άνθρωποι με επίπεδο,που δεν θα εμφανιστούν ως άλλοι διανοούμενοι να μπεκροπιούν παρέα με τον Παπαδόπουλο της κρατικής tv,που δεν μεταλλάσονται σε διασκεδαστές χαμαιτυπείου...
    Το επίπεδο που επικρατεί είναι οι ταλαίπωροι που σέρνονται μαζί με τα όνειρά τους,που τους τα έκλεψε το ΔΝΤ,οι ξερόλες της tv και οι "πελάτες" των διακοποδανείων,τα φροντηστήρια μέσης εκπαίδευσης που μαθαίνουν εξαιρετική παπαγαλία στα παιδιά μιας και οι πρωινοί δημόσιοι διδάσκαλοι έχουν ξεχάσει τι θα πει διδάσκω...
    Είναι οι μπάτσοι που ήρθαν από μακρυνά χωριά..να μας θυμήσουν τι θα πεί τσιφλίκι..
    Είναι οι αλλοδαποί που μιλάνε καλύτερα ελληνικά από εμάς...
    Είναι οι γονείς βυθισμένοι στις καριέρες και τα παιδιά έρμαια όλων των παραπάνω..
    Kαι αυτα τα παιδια σε λίγο θα πουν το ιδιο..δεν την παλεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή